TEMAN

Sabtu, 26 September 2009

Selamat Hari Raya.. Koleksi gambar raya pertama


Beraya rumah pertama iaitu rumah Mak Da di Kg. Paya Lintah, K uala Kangsar


Dlm rumah Mak Da... makan bihun sup.
Kanan : Fuzah (adik ipar 3rd last), Ummu (adik ipar 2nd last), Abah ( Bapa mertua tersayang Tuan Haji Mohamed Fuad), Mak ( Mak Mertuaku yg cute Kamariah Jamaluddin), saya dan isteri tercinta Fazima
Ini kat rumah Tok Din.. iaitu Tok isteri saya Fazima
di Kampung Laneh, Kuala Kangsar, Perak.

Wah sedondon kami raya ni... hanya kami ber7 je thn ni.
Yang lain-lain beraya dgn keluarga mertua.Pengalaman pertama kali beraya dengan isteri dan keluarga mertua memang amat mengujakan saya. Yang paling sibuk ialah isteri saya... Dia yg pilih kain untuk buat baju melayu, mengemas rumah dan sebagainya.

Empat hari sebelum raya, kami telah pulang ke Alor Star. Iaitu rumah mak dan abah. Sempat la berbuka puasa bersama. Sehari sebelum raya pula kami pulang beraya di Kuala Kangsar.

Pada hari raya pertama, kami berdua sudah bangun. Setelah mandi sunat hari raya aidil fitri an solat subuh, kami jamah sedikit makanan sebelum pergi solat raya.

Seoronok dapat merasa solat raya. Ramai yang berpakaian cantik-cantik tak kira tua muda.. semua nya berwarna warni. Selesai solat raya, kami sekeluarga berkumpul bermaaf-maafan sesama kami. Lepas tu bermulalah kami berkonvoi 3 buah kereta beraya dari rumah ke rumah. Alhamdulillah semuanya selamat. Dapat berkenalan dgn sanak saudara di kampung.

SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI & MAAF ZAHIR BATIN DARI KAMI
Photobucket

Tiada ulasan:

Catat Komen