TEMAN

Isnin, 27 Disember 2010

GULLIVER'S TRAVEL 3D - best best best sesangat!!!
Salam semua, 


Menonton filem 3D menjadi pilihan kami berdua kebelakangan ini. Kalau ada filem 3D pasti kami pergi menontonnya. Dari sumber wikipedia. Sebuah filem (tiga-dimensi) 3-D atau S3D (3D stereoscopic) filem adalah sebuah filem yang meningkatkan persepsi ilusi kedalaman. Berasal dari fotografi stereoskopik, sebuah filem sistem kamera khas yang digunakan untuk merakam gambar seperti yang terlihat dari dua perspektif (atau citra yang dihasilkan komputer menghasilkan dua perspektif), dan khusus unjuran perkakasan dan / atau kacamata yang digunakan untuk memberikan ilusi kedalaman saat melihat film. filem 3-D tidak terhad bagi ciri-ciri keluaran filem teater, siaran televisyen dan filem direct-to-video, telah memasukkan kaedah yang serupa, terutama untuk tujuan pemasaran. filem 3-D telah ada dalam beberapa bentuk sejak tahun 1950, namun sebahagian besar telah dipindahkan ke ceruk dalam industri filem kerana peranti keras yang mahal dan proses yang diperlukan untuk menghasilkan dan memaparkan filem 3-D, dan kurangnya standard format untuk semua segmen perniagaan hiburan. Meskipun demikian, wayang 3-D menonjol dipaparkan pada tahun 1950 di pawagam Amerika, dan kemudian mengalami kebangkitan di seluruh dunia pada 1980-an dan 90-an didorong oleh teater IMAX high-end dan bertema Disney-tempat. filem 3-D menjadi lebih dan lebih sukses sepanjang 2000-10, yang berpunca pada kejayaan belum pernah terjadi sebelumnya persembahan 3-D Avatar pada bulan Disember 2009 dan Januari 2010.
Antara filem 3D yang telah kami tonton di pawagam seperti Rapunzel, Tron, dan yang terbaru Gulliver's Travel. Filem ini amat menarik. Ia adalah versi baru. Kami tak kering gusi menontonnya.  Banyak babak yang menarik di dalam. 3Dnya juga menarik. Cubalah tengok.. 


Filem ini boleh dikategori   Adventure,  Comedy &FantasyDiarahkan oleh 
Rob Letterman 

kredit Menulis (WGA) 
Joe Stillman (naskah) dan Nicholas Stoller (senario) 
Jonathan Swift (buku)

Cast
 Jack Black ... Lemuel Gulliver
 Jason Segel ... Horatio
 Emily Blunt ... Princess Mary
 Amanda Peet ... Darcy Silverman
 Billy Connolly ... King Theodore
 Chris O'Dowd ... General Edward
 T.J. Miller ... Dan
 James Corden ... Jinks
 Catherine Tate ... Queen Isabelle
 Emmanuel Quatra ... King Leopold
 Olly Alexander ... Prince August
 Richard Laing ... Nigel Travel Writer
 David Sterne ... Foreman
 Stewart Scudamore ... Blefuscian Captain
 Jonathan Aris ... Lilliputian Scientist


Sinopsis Filem
Lemuel Gulliver bekerja sebagai penjaga ruangan surat pada sebuah pejabat surat khabar di New York. Setelah Gulliver berbohong mengenai tugas menulis tentang rahsia Segitiga Bermuda, ia menuju ke pulau yang belum pernah ditemui, Lilliput.

Di dunia baru tersebut, Gulliver adalah raksasa - baik saiz tubuh maupun ego - terutama selepas ia mula mengambil keuntungdan dari penemuan terbesarnya dan menempatkan dirinya sebagai pusat perhatian. Kedudukan Gulliver makin penting saat ia memimpin teman-teman barunya dalam pertempuran melawan musuh-musuh lama mereka.


Edisi Pertama Gulliver's Travels


Namun saat Gulliver kalah dan meletakkan Lilliputians dalam bahaya, ia harus menemukan cara untuk mengembalikan semua seperti semula. Gulliver hanyalah raksasa sejati di antara manusia kerdil ketika dia menyedari bahawa yang terpenting adalah seberapa besar hati anda.Photobucket

Tiada ulasan:

Catat Komen