TEMAN

Isnin, 6 Disember 2010

Layan movie Harry Potter and the Deathly Hallows: Part IHarry Potter and the Deathly Hallows: Part I sebuah filem yang sentiasa dinanti-nantikan oleh kami berdua. Sebuah cerita yang menarik, penuh dengan dramatik dan grafik yang menarik. Filem ini perlukan tumpuan yang sepenuhnya ketika menonton. Bagi mereka yang tidak mengikuti Harry Porter dari filem pertamanya mungkin akan keliru akan ceritanya.


Harry Potter and the Deathly Hallows adalah siri yang ketujuh dan terakhir dari novel Harry Potter ditulis oleh penulis Inggeris JK Rowling. Buku ini dikeluarkan pada 21 Julai 2007, berakhir siri yang bermula pada tahun 1997 dengan penerbitan Harry Potter and the Philosopher's Stone. Buku ini kronik peristiwa langsung berikut Harry Potter dan Half-Blood Prince (2005), dan mengarah ke konfrontasi final ditunggu-panjang antara Harry Potter dan Lord Voldemort Potter. Harry dan Azimat Maut diterbitkan di United Kingdom oleh Bloomsbury Publishing , di Amerika Syarikat oleh Gramedia, di Kanada dengan Buku Raincoast, dan di Australia dan New Zealand oleh Allen & Unwin. Dikeluarkan secara global dalam sembilan puluh tiga negara, Azimat Maut memecahkan rekod jualan buku tercepat yang pernah laris. Terjual 15 juta kopi di dua puluh empat jam pertama selepas pelancarannya, [1] termasuk lebih daripada 11 juta di AS dan Inggeris sahaja. Rekod sebelum ini, sembilan juta di hari pertama, telah dilaksanakan oleh Harry Potter dan Putera Berdarah-Campuran. Novel ini juga telah diterjemahkan ke dalam pelbagai bahasa, termasuk Ukraine,Sweden, Poland dan Hindi. Beberapa penghargaan diberikan kepada novel, termasuk Blue Spruce Colorado Book Award 2008, dan itu disenaraikan sebagai "Buku Terbaik untuk Dewasa Muda" oleh American Library Association. Penerimaan ke buku ini umumnya positif, meskipun beberapa peninjau mencari watak yang akan berulang atau tidak berubah. Sebuah filem dua bahagian berdasarkan novel ini dalam karya, dengan tarikh keluaran bahagian satu pada November 2010 dan bahagian kedua pada bulan Julai 2011.
Harry Potter and the Deathly Hallows.jpg


Setelah kematian Dumbledore, Voldemort telah mengusai peningkatan kuasa dan kawalan keuntungan dari Kementerian Sihir. Harry, Ron, dan Hermione tidak bersekolah lagi untuk mencari dan menghancurkan Horcrux Voldemort yang tersisa. Mereka mengasingkan diri untuk memastikan keselamatan keluarga dan rakan-rakan. Mereka tidak mempunyai pengetahuan banyak tentang sisa Horcruxes kecuali kemungkinan bahawa dua daripada mereka adalah benda yang milik pengasas Hogwarts Rowena Ravenclaw dan Helga Hufflepuff, dan bahawa ketiga adalah Nagini, ular Voldemort akrab. Lokasi objek dua pengasas 'tidak diketahui, dan Nagini dianggap bersama Voldemort sendiri. Saat mereka mencari Horcrux, trio belajar detail tentang masa lalu Dumbledore, serta motif yang sebenarnya Snape.Ketiganya mengembalikan pertama Horcrux Voldemort, loket Salazar Slytherin's, dengan infiltrasi Kementerian Sihir. Mereka memulihkan Pedang Godric Gryffindor, yang merupakan salah satu daripada beberapa objek yang boleh digunakan untuk menghancurkan Horcruxes (yang dicelupkan ke dalam racun Basilisk), dan mereka menggunakannya untuk menghancurkan liontin itu. Dalam perjalanan mereka trio datang di sebuah simbol aneh, yang seorang penyihir eksentrik bernama Xenophilius Lovegood (ayah Luna) mengatakan kepada mereka merupakan Azimat Maut mitos. Azimat yang diturunkan menjadi tiga objek suci: Batu Kebangkitan, sebuah batu dengan kekuatan untuk mengingati orang mati dengan dunia hidup, Tongkat Elder, sebuah tongkat yang tak terkalahkan, dan Jubah Gaib sempurna. Harry menyedari bahawa Voldemort mencari Tongkat Elder, tetapi tidak menyedari Azimat dan signifikansi mereka. Ketiganya memutuskan bahawa mencari Horcrux Voldemort lebih penting daripada pengadaan Azimat untuk diri mereka sendiri. Mereka masuk ke peti besi Bellatrix Lestrange di Bank Sihir Gringotts untuk memulihkan Horcrux lain, cawan Helga Hufflepuff. Harry menyedari bahawa Horcrux lain tersembunyi di Hogwarts, dan Harry, Ron, dan Hermione memasuki sekolah. Mereka menemukan ini Horcrux, yang mahkota dari Ravenclaw, dan berjaya menghancurkan cawan dan mahkota itu.


Buku ini memuncak dalam Pertempuran Hogwarts. Harry, Ron, dan Hermione, dalam hubungannya dengan pelajar dan ahli dunia sihir menentang bangkitnya Voldemort, mempertahankan Hogwarts dari Voldemort, Death Eater nya, dan berbagai makhluk ajaib. Beberapa watak utama yang tewas dalam gelombang pertama pertempuran. Harry mendapati bahawa Voldemort secara tidak sengaja membuat Harry sebagai Horcrux ketika dia menyerang dia sebagai bayi, dan bahawa ia akan harus mati untuk menghancurkan Voldemort. Harry menyerahkan dirinya kepada Voldemort, yang menyerang Harry dengan Sumpahan Membunuh, penghantaran Harry ke semacam Limbo antara hidup dan mati. Di sana, Harry pertama kali melihat potongan membunuh jiwa Voldemort, yang melekat pada dirinya, sebelum Dumbledore pertemuan yang menjelaskan bahawa kerana Voldemort menggunakan darah Harry untuk mendapatkan kembali kekuatan penuh, Harry dilindungi dari bahaya apapun yang Voldemort boleh melakukan terhadap dia, yang bererti bahawa Horcrux dalam Harry hancur, tetapi Harry boleh kembali ke tubuhnya walaupun terkena Sumpahan Membunuh. Harry kemudian kembali ke tubuhnya, resume pertempuran, dan setelah sisa Horcrux terakhir adalah hancur, Harry dapat mengalahkan Voldemort.


Selamat menonton di wayang nanti.
Photobucket

Tiada ulasan:

Catat Komen