TEMAN

Selasa, 22 Mac 2011

BATTLE LOS ANGELES
Box office Battle: Los Angeles debutnya di 3.417 bioskop, grossing $ 13.399.310 pada hari pembukaan, yang saat ini terbaik pembukaan-hari kasar untuk 2011. Secara keseluruhan filem ini dibuat $ 35.573.187 dan peringkat # 1 pada akhir pekan pembukaannya di depan Red Riding Hood dan Keperluan Mars Moms Filem ini jatuh ke # 2 selepas seminggu ketika rango menduduki puncak box office di St Patrick Day. Pada tarikh 20 Mac 2011, filem ini telah grossed $ 60.602.000 di pasaran Amerika Syarikat dan Kanada dan $16.704.693 di pasaran antarabangsa, dengan jumlah di seluruh dunia $ 77.306.693.

Sinopsis
Pada tarikh 11 Ogos 2011, objek misteri dianggap meteorit menabrak Bumi laut dekat beberapa bandar besar. Objek ini diturunkan menjadi pesawat ruang angkasa, yang mengandungi kuasa-kuasa asing yang bermusuhan. Marin AS dari Camp Pendleton tiba di Los Angeles untuk membela melawan tentera darat asing dan membantu dalam evakuasi orang awam, dalam persiapan untuk kempen pengeboman. Di antara pasukan tentera adalah Michael Nantz (Aaron Eckhart), seorang Marin AS Sarjan. Nantz telah merancang untuk bersara, namun situasi memerlukan dia menggantikan sarjan platun pleton dari Syarikat "E", Batalion ke-2, 5 Marin. Commander Platun, 2 Leftenan William Martinez (Ramón Rodríguez), menghadiri briefing di FOB (Forward Operating Base). Misi pleton adalah untuk menyelamatkan penduduk awam daripada pejabat polis LAPD dengan batas waktu tiga jam sebelum bom Tentera Udara daerah tersebut. Mereka disergap oleh alien kali ganda dan menderita korban. Mereka juga mendapati sekumpulan askar Tentera Darat AS dari Divisi Infantri ke-40, termasuk perisikan Tentera Udara Teknikal Sarjan Elena Santos (Michelle Rodriguez). Akhirnya, pasukan gabungan mencapai pejabat polis, mencari lima orang awam di dalamnya. Sebuah helikopter datang dan cuba untuk mengambil beberapa Marin terluka, tetapi dihancurkan oleh alien pada saat lepas landas.

Marin merampas sebuah bas untuk evakuasi. Selama cubaan ini, mereka belajar dari kelemahan alien 'dan taktik ketenteraan; mendapati bahawa infantri asing mempunyai titik lemah dalam batang tubuh, bahawa serangan pesawat alien adalah pesawat remote control dan alien memantau dan mendapati Bumi pasukan tentera melalui monitoring radio mereka komunikasi. Marin spekulasi bahawa harus ada pusat komando pusat, dan bahawa penghancuran pusat komando ini akan menghilangkan kawalan pesawat asing, melumpuhkan pasukan musuh. Pada jalan tol, bas diserang dan Marin mulai rappelling warga awam dari sisi jalan bebas hambatan. Salah satu warga awam, Joe Rincon (Michael Peña), terluka selepas menembak alien. Martinez juga terluka dan mengorbankan diri untuk menghancurkan unit musuh dengan meletupkan bahan letupan di dalam bas, tak lama selepas meletakkan Nantz dalam komando platun.

Nantz mengarah apa yang tersisa dari pleton luar zon pengeboman, dan mereka berehat di sebuah kedai. Sebuah berita spekulasi bahawa alien telah menyerang bumi untuk bekalan air. Pasukan menunggu pengeboman untuk memulakan, tetapi tidak ada yang terjadi. Mereka tiba di FOB, hanya untuk menemukan bahawa ia telah dihancurkan oleh alien, meniadakan serangan udara itu. Mereka memutuskan untuk menuju pusat ekstraksi, di mana helikopter harus sedia untuk mengambil mereka tetapi Rincon meninggal sebelum mereka mencapai titik ekstraksi baru. Ketika mereka sedang dievakuasi, Nantz spot kawasan hitam besar di tanah, di mana tenaga elektrik nampaknya dimatikan. Nantz percaya daerah hitam menjadi lokasi pusat komando asing, dan yang tersembunyi di bawah tanah. disembarks Nantz dari helikopter, pletonnya berikut, perancangan untuk mencari lokasi yang tepat dari pusat komando sehingga mereka dapat menelefon dalam serangan peluru berpandu.

Di bawah tanah, Marin mengesahkan kewujudan sebuah kapal asing yang besar. Mereka kembali ke permukaan dan berjaya dalam pemanggilan dalam serangan peluru berpandu menggunakan designators laser. Namun, pusat komando tetap utuh, dan naik dari tanah. Marin mengusir tentera asing sebagai peluru berpandu lebih banyak dilancarkan di pusat komando melayang-layang dan, akhirnya, mereka mampu menghancurkannya. Ini mematikan pesawat asing di daerah tersebut, memaksa tentera darat asing untuk berundur. Segera setelah itu, pasukan diekstrak ke pangkalan sementara di Gurun Mojave, di mana mereka akan disambut sebagai pahlawan untuk keberanian luar biasa mereka. Semua bandar-bandar lain di bawah serangan sekarang bercadang untuk meniru strategi mereka, menghancurkan pusat komando asing di setiap kota. Lebih banyak pasukan dihantar ke Los Angeles untuk menyelesaikan alien di sana. Walaupun arahan untuk berehat, Nantz dan pleton, bergabung melawan menentang musuh.Directed by Jonathan Liebesman
Produced by Jeffrey Chernov
Neal H. Moritz
Ori Marmur
Written by Christopher Bertolin

Starring
Aaron Eckhart as SSgt. Michael Nantz
Ramón Rodríguez as 2nd Lt. William Martinez
Cory Hardrict as Cpl. Jason Lockett
Gino Anthony Pesi as Cpl. Nick Stavrou
Ne-Yo as Cpl. Kevin Harris
James Hiroyuki Liao as LCpl. Steven Mottola
Bridget Moynahan as Michele
Noel Fisher as Pfc. Shaun Lenihan
Adetokumboh M'Cormack as Corpsman Jibril Adukwu
Bryce Cass as Hector Rincon (son of Joe Rincon)
Michael Peña as Joe Rincon (father of Hector Rincon)
Joey King as Kirsten
Michelle Rodriguez as TSgt. Elena Santos
Neil Brown Jr. as LCpl. Richard Guerrero
Taylor Handley as LCpl. Corey Simmons
Lucas Till as Cpl. Scott Grayston
Kenneth Brown Jr. as Cpl. Richard Oswald
Jadin Gould as Amy
Joe Chrest as 1st Sgt. John Roy
Rus Blackwell as Lt. Col. K.N. Ritchie
Susie Abromeit as Amanda
Brandi Coleman as Cherise
Elizabeth L. Keener as Kathy Martinez
Lena Clark as Kristy
Nzinga Blake as Adukwu's Sister
Will Rothhaar as Cpl. Lee Imlay
Jim Parrack as LCpl. Peter Kerns


Fazi: Cerita yang amat menarik. Sentiasa buat saya bedebar. Saya amat kagum dengan semangat mereka berjuang demi menyelamatkan orang awam dan negara. Shot-shot yang menarik, semua pelakon-pelakon berjaya membawa waktu masing-masing. Tahniah! Saya amat menyukai cerita ini yang membuatkan saya rasa sedih, bangga, dan gembira. 


Photobucket

Tiada ulasan:

Catat Komen