TEMAN

Khamis, 19 Mei 2011

KAMI BERDARAH OSalam semua, 

Hari ini kami nak bercerita mengenai darah jenis O. Kebetulan kami berdua mempunyai jenis darah yang sama. Sesiapa yang berdarah O  boleh baca artikel yang kami dapat dari web. 

Orang yang golongan darah O memiliki ciri-ciri yang berbeza daripada orang-orang yang Jenis B atau Jenis A - mereka terdedah kepada penyakit yang berbeza, mereka harus makan makanan yang berbeza dan sukan dengan cara yang sama sekali berbeza. Beberapa percaya keperibadian yang dipengaruhi oleh jenis darah! Dr D'Adamo, penulis buku laris Makan Tepat untuk anda Hak Jenis dan Live untuk Jenis anda, antara lain, memberikan kita cetak biru untuk hidup dalam buku-bukunya. Baca terus untuk mengetahui lebih lanjut mengenai masing-masing Jenis O. 


Jenis Darah O individual Gaya Hidup 

Mengapa beberapa orang yang diganggu oleh kesihatan yang buruk sementara yang lain tampaknya untuk hidup sihat, hidup bahkan akhir penting dalam hidup? Apakah golongan darah mempengaruhi keperibadian? Setetes darah mengandungi biokimia a make up sebagai unik sebagai cap jari anda. Golongan darah anda adalah kunci untuk membuka rahsia individualiti biokimia anda. Makanan dan suplemen mengandungi lektin yang berinteraksi dengan sel-sel anda bergantung pada golongan darah anda. Hal ini menjelaskan mengapa beberapa nutrisi yang bermanfaat bagi satu golongan darah, boleh membahayakan sel-sel lain. Dr Peter D'Adamo, penulis buku laris Makan Tepat untuk anda Hak Jenis dan Live untuk Jenis anda memberikan beberapa Type O troubleshooting menjalani pola hidup sihat. 

Profail Jenis O 

Jenis O adalah golongan darah pertama, leluhur prototaip jenis O adalah pemangsa, cerdik agresif. Aspek profil O Taip tetap penting dalam setiap masyarakat bahkan sampai hari ini - kepimpinan, keterbukaan, tenaga dan tumpuan adalah di antara sifat-sifat mereka yang terbaik. Type O boleh menjadi kuat dan produktif, namun, ketika respon stres Jenis O boleh menjadi salah satu kemarahan, hiperaktif, dan impulsif.Ketika Jenis kabel O akan menyeberang, sebagai hasil dari pola makan yang buruk, kurang sukan, perilaku tidak sihat atau tahap stres tinggi, Type O lebih rentan terhadap efek metabolik negatif, termasuk pertahanan insulin, aktiviti tiroid lesu, dan berat badan. Ketika anda menyesuaikan hidup anda untuk Jenis O kekuatan anda dapat menuai manfaat dari keturunan anda. warisan genetik anda menawarkan anda peluang untuk menjadi kuat, ramping, produktif, berumur panjang dan optimis. 

Apa yang Membuat Anda Unik 

Sebagai Golongan Darah O anda mungkin cenderung untuk penyakit tertentu, seperti bisul dan gangguan tiroid. Pada tahun 1950 ia mendapati bahawa jenis O memiliki sekitar dua kali contoh ulkus dari segala jenis daripada jenis darah lain. Penemuan ini telah diulang berkali-kali sejak saat itu. Jenis O cenderung memiliki kadar hormon tiroid rendah dan sering menunjukkan tahap cukup yodium, unsur kimia yang tujuan utamanya adalah regulasi hormon tiroid. Hal ini menyebabkan banyak kesan sampingan seperti kenaikan berat badan, retensi cecair dan kelelahan. Dr D'Adamo tidak mengesyorkan suplemen yodium, bukan makanan yang kaya ikan laut dan ganggang laut untuk membantu mengatur kelenjar tiroid. Wrack kandung kemih juga merupakan nutrisi yang sangat baik untuk jenis O. Ramuan ini, sebenarnya rumput laut, adalah sangat berkesan sebagai bantuan untuk mengendalikan berat badan untuk Jenis O. "Para fucose di kandung kemih kebobrokan nampaknya membantu menormalkan kadar metabolisme perlahan dan menghasilkan penurunan berat badan di Jenis O," kata Dr D'Adamo. 

Jenis O juga mempunyai tahap yang lebih tinggi daripada asid perut daripada jenis darah yang lain, yang sering menyebabkan kerengsaan perut dan bisul. Dr D'Adamo mengesyorkan persiapan yang disebut DGL licorice (de licorice glycyrrhizinated) yang dapat mengurangkan ketidakselesaan dan bantuan penyembuhan. DGL melindungi lapisan perut selain melindunginya daripada asam lambung. Elakkan persiapan licorice mentah kerana ia mengandungi komponen tanaman yang boleh menyebabkan tekanan darah tinggi. Komponen ini telah dihapuskan di DGL. Dr D'Adamo juga mengesyorkan Gum Mastic dan Bismuth untuk menenangkan Jenis masalah umum dan bahkan sering O perut. 

Jenis O Personality? 

Di Jepun, golongan darah telah lama dikaitkan dengan jenis keperibadian. Anda mungkin akan diminta jenis darah anda pada wawancara kerja! Dalam sebuah kajian bebas terhadap 45 mahasiswa MBA, Type O paling sering menggambarkan diri mereka dalam cara berkaitan dengan ciri-ciri berikut: bertanggung jawab, tegas, terancang, tujuan, Peraturan-sedar, dan praktikal. Baik laki-laki dan perempuan Type O melaporkan peratusan yang lebih tinggi dari jenis tubuh mesomorphic bila dibandingkan dengan kawalan. Menariknya, Type O juga mendapatkan secara signifikan lebih tinggi daripada yang lain dalam "sensing" - menggunakan 5 deria untuk mengumpul maklumat, dan dalam kombinasi sensing-berfikir, menunjukkan bahawa mereka lebih detail dan fakta berorientasikan, logik, tepat dan teratur. "Saya percaya bahawa kecenderungan untuk merasakan dan mendapatkan fakta yang benar berasal dari keperluan pemburu-pengumpul inbrida untuk mengamati dan tepat mengadar persekitaran untuk memastikan kelangsungan hidup." Says D'Adamo. 

Menguruskan Stres O Jenis anda 

Warisan keturunan Type O menyebabkan anda terus "fight or flight" respon pada orang dari jenis darah. Namun, respon kawalan dilaraskan stres, sangat penting pada awal Type O, tidak selalu begitu bermanfaat di zaman moden. Respon O Jenis boleh menyebabkan serangan kemarahan yang berlebihan, amarah, hiperaktif, dan bahkan mencipta ketidakseimbangan kimia cukup parah untuk membawa tentang episod manik. Karena ada hubungan yang kuat, sinergis antara pelepasan dopamin dan perasaan anugerah, Type O lebih rentan terhadap perilaku memusnah apabila terlalu lelah, tertekan atau bosan. Ini boleh termasuk judi, sensasi mencari, mengambil risiko, penyalahgunaan zat dan impulsif. Untuk mengelakkan menjadi tertekan, Dr D'Adamo mengesyorkan mengikuti diet O Jenis, yang berfokus pada bersandar, organik, sayur-sayuran daging dan buah-buahan dan mengelakkan gandum dan susu yang boleh mencetuskan untuk masalah pencernaan dan kesihatan di Jenis O. Selain itu, ia menyarankan bahawa Jenis O mengelakkan kafein dan alkohol. Kafein bisa sangat berbahaya kerana kecenderungan untuk menaikkan adrenalin dan noradrenalina, yang sudah tinggi untuk Jenis O. 

Tenaga - Latihan Komponen Esensial 

Jenis O manfaat dari sukan teratur sangat menggembirakan bahawa cukai sistem rangka kardiovaskular dan berotot. Namun manfaat yang diperolehi melebihi tujuan kecergasan fizikal. Jenis O juga memperoleh manfaat dari sistem pelepasan waktu yang tepat kimia. Tindakan melepaskan latihan fizikal kawanan aktiviti neurotransmitter yang bertindak sebagai tonik untuk keseluruhan sistem. O Jenis yang latihan secara teratur juga mempunyai respon yang lebih baik emosional. Anda lebih seimbang secara emosional sebagai akibat dari diatur dengan baik, sistem pengangkutan kimia cekap. Lebih dari jenis darah yang lain, O mengandalkan latihan fizikal untuk menjaga kesihatan fizikal dan keseimbangan emosional. Dr D'Adamo menunjukkan bahawa Jenis O terlibat dalam aktiviti fizikal secara teratur tiga hingga empat kali pada minggu. Untuk hasil yang terbaik, terlibat dalam kegiatan aerobik 30-45 minit sekurang-kurangnya empat kali pada minggu. Jika anda mudah bosan, pilih dua atau tiga latihan berbeza dan berubah-ubah rutin anda. 

Live Benar! 

Selain bersenam dan makan makanan yang Tepat Untuk Jenis anda, berikut adalah beberapa strategi gaya hidup individu kunci untuk Jenis O: 

Mengembangkan rencana yang jelas untuk tujuan dan tugas - tahunan, bulanan, mingguan, harian untuk mengelakkan impulsif. 
Lakukan perubahan gaya hidup secara berperingkat, daripada cuba untuk mengatasi semuanya sekaligus. 
Makan semua makanan, bahkan makanan ringan, duduk di meja. 
Chew perlahan dan meletakkan garpu anda di antara gigitan makanan. 
Elakkan membuat keputusan besar atau wang belanja saat stres. 
Lakukan sesuatu fizikal ketika anda merasa cemas. 
Terlibat dalam 30-45 minit latihan aerobik sekurang-kurangnya empat kali pada minggu. 


Dr D'Adamo menyarankan Type O, "Pendekatan program ini sebagai strategi jangka panjang. Ini bukan tujuan jangka pendek, bukan gaya hidup yang anda menyesuaikan diri untuk seumur hidup kesihatan dan kesejahteraan. Tidak ada keraguan bahawa ada hubungan antara fikiran dan badan. Pengetahuan bahawa kita boleh melakukan sesuatu untuk mengubah takdir genetik kita sangat kuat. "

Tiada ulasan:

Catat Komen