TEMAN

Sabtu, 19 November 2011

MOVIE: REAL STEEL - TONTON BANYAK KALI PON TAK BOSAN

Steel Tanah 2011 fiksyen sains Amerika filem dibintangi Hugh Jackman dandiarahkan oleh Shawn Levy. Filem ini adalah berdasarkan dalam bahagian padatahun 1956 kisah "Steel" singkat oleh Richard Matheson, walaupun Levimeletakkan filem dalam pameran negeri Amerika Syarikat dan lain-lain "lama"Americana tetapan. Steel sebenar dalam pembangunan selama beberapa tahunsebelum pengeluaran bermula pada 11 Jun 2010. Penggambaran Filem berlakuterutamanya di negeri Amerika Syarikat Michigan. Robot Animatronic dibina untukfilem, dan teknologi menangkap gerakan telah digunakan untuk menggambarkanbrawling robot dan animatronik komputer. Steel Tanah awam telah ditayangkan di Australia pada 6 Oktober 2011 dan di Amerika Syarikat dan Kanada pada 7 Oktober 2011. Ia telah dikeluarkan dalam kedua-dua teater konvensional dan IMAX.


Dalam tahun 2020, manusia telah digantikan oleh robot dalam tinju. Charlie Kenton (Hugh Jackman) adalah bekas seorang peninju yang memiliki robot untuk serangan hendap, bertanding dalam perlawanan unsanctioned dan pameran dengannya. Pada pameran luar bandar, serangan hendap dimusnahkan oleh Thunder Hitam, lembu kepunyaan penganjur Ricky (Kevin Durand). Setelah dibuat bertaruh bahawa serangan hendap akan menang, Charlie kini berhutang Ricky $ 20,000, yang dia tidak membayar sebelum meninggalkan.
Charlie diberitahu ex-teman wanita beliau telah meninggal dunia, dan bahawa dia perlu menghadiri pendengaran untuk memutuskan nasib preteen Max anaknya (Dakota Goyo). Debra Max ibu saudara (Hope Davis) dan bapa saudara Marvin (James Rebhorn) mahu jagaan penuh, yang Charlie memberi mereka sebagai pertukaran untuk $ 100.000, $ 50.000 itu terlebih dahulu, dengan syarat bahawa Charlie mengambil penjagaan Max selama tiga bulan manakala pasangan itu adalah dari bulan madu kedua.
Charlie dan Max bertemu dengan kanak-kanak Charlie rakan Bailey Tallet (Evangeline Lilly), yang menjalankan gimnasium tinju bapa, jurulatih berusia Charlie. Di sana, Charlie membeli Dunia secondhand Robot Tinju liga (WRB) robot, Boy Noisy terkenal sekali, dan mengatur ia untuk melawan juara litar yang menyalahi undang-undang, Midas, di tempat-tempat yang dipunyai oleh rakan Finn (Anthony Mackie). Sebahagiannya disebabkan oleh kedua-dua kurang pengalaman dengan kombinasi Boy Noisy dan terlalu yakin, Charlie berakhir kehilangan kawalan Boy Noisy dan Midas memusnahkan ia.
Charlie pecah ke dalam tempat barang rongsokan dengan Max untuk mencuri sisa-sisa yang dia boleh gunakan untuk meletakkan robot yang baru bersama-sama. Di sana, Max jatuh atas tebing, di mana dia diselamatkan dari azab selepas snagged oleh lengan robot yang dibuat dan dikebumikan. Selepas Charlie menarik dia kembali, Max mendedahkan seluruh robot yang dipanggil Atom. Atas desakan Max, Charlie mengambil kembali gimnasium Bailey, di mana mereka menemui Atom adalah 1 Generasi-2 usang perselisihan bot dibina pada tahun 2014. Atom telah direka untuk mengekalkan kerosakan besar-besaran, tetapi tidak mampu untuk menangani kerosakan yang banyak itu sendiri. Sebahagiannya disebabkan oleh kedua-dua desakan dan Max Charlie memerlukan wang, kedua-duanya mengambil Atom untuk melawan perlawanan luar unsanctioned terhadap robot yang dikenali sebagai Metro dan kemenangan Atom, pendapatan kembali sebahagian daripada wang Charlie.

Max kemudian naik taraf untuk mengambil arahan vokal yang menggunakan alat-alat ganti dari Boy Noisy dan serangan hendap dan berjaya menyakinkan Charlieuntuk melatih robot. Rentetan atom kemenangan berikutnya dan gerakan kelajuantinggi, yang jarang dilihat dari robot, menarik perhatian penaja dari WRB, yang menawarkan Atom bertarung profesional terhadap robot yang dikenali sebagaiBandar Berkembar. Charlie menerima, dan Atom menang sekali lagi, terima kasih kepada pengetahuan tinju Charlie, yang membolehkan beliau untuk mencari kesilapan reka bentuk di Bandar Terkemuka Twin - halangan kecil di lengan kanan bot bahawa Charlie melihat manakala Atom sedang pummeled di satu sudut. Mengambil kesempatan daripada perhatian kebaharuan berikutnya Atom,Max cabaran WRB juara Zeus, yang direka oleh genius Tak Mashido yang sombong takbur (Karl Yune) dan ditaja oleh Rusia Farra Lemcova (Olga Fonda)yang kaya, yang pertama kali cuba untuk membeli Atom orang kaya baru.


Sebagai Max dan Charlie meninggalkan selepas perjuangan Bandar TerkemukaTwin, Ricky dan orang-orangnya menyerang mereka, dan mencuri kemenangan mereka. Rasa bersalah, Charlie kembali Max kepada ibu saudara dan bapa saudaranya, perasaan Max akan lebih selamat dengan mereka, tetapi Baileymeyakinkan beliau bahawa dia boleh menjadi bapa yang lebih baik. Debramembolehkan Charlie untuk mengambil Max keluar untuk satu malam lepas,perlawanan Zeus-Atom. Zeus teruk merosakkan Atom sementara juga mendapatcedera, pertama untuk Zeus. Ricky, yang telah bertaruh Finn $ 100,000 Atom itutidak akan bertahan pusingan pertama, cuba untuk terlepas begitu, tetapi penjuruoleh Finn dan rakan-rakannya. Dalam pusingan terakhir perlawanan pusinganlima, reseptor vokal Atom rosak, dan Atom mesti berperang pada bayang-bayang-tinju mod, menyalin bergerak Charlie dari lorong. Zeus, yang kini dikuasaimanual oleh Mashido marah, expends tenaga trashing Atom pertahanan, habiskuasa dan menjadi perlahan memandangkan hasil. Atom kemudian mulamemukul Zeus, walaupun mengetuk juara seolah-olah tidak dapat dikalahkanturun sekali, tetapi tidak memenangi sebelum hujung bulat. Hakim-hakimmengisytiharkan Zeus pemenang pada mata, tetapi reputasi bahawa robotmencemarkan, dan Atom telah menjadi terkenal sebagai "Juara Rakyat".

----------------------
Best: 
Jalan cerita yang amat menarik.
Setiap babak tidak membosankan
Jalan cerita yang sarat dengan mesej yang membina. Jangan putus asa . 
Ada nilai-nilai kekeluargaan murni. Sesuai untuk seisi keluarga filem ini. 
Robot yang hebat. 

       Bintang 
                                                             

Photobucket

Tiada ulasan:

Catat Komen