TEMAN

Selasa, 29 November 2011

TINTIN
Tintin, seorang wartawan muda, dan anjing Snowy melayari dalam pasaran luar disebuah bandar Eropah. Tintin membeli model kapal tiga masted pelayaran, yangUnicorn, yang murah, tetapi kemudian dengan serta-merta accosted oleh Ivan jahat Ivanovitch Sakharine, dan angka misteri Barnaby, yang kedua-duanya cubauntuk membeli model dari Tintin, tanpa kejayaan . Tintin mengambil rumah kapaltetapi ia rosak semasa pergaduhan yang berlaku antara Snowy dan kucing jiran.Kerana ia memecahkan, skrol kertas kulit slip keluar dari tiang kapal. Tempat-tempat bersalji tetapi tidak mampu untuk memberi amaran Tintin. Sementara itu,tidak cekap detektif Thomson dan Thompson di laluan maut, Aristides Sutera.Tintin melawat Sakharine dalam Marlinspike Hall, di mana beliau mendapati bahawa terdapat sekurang-kurangnya dua kapal model.

Kemudian, Tintin adalah ditembak, diculik oleh rakan sejenayah daripadaSakharine, dan dipenjarakan di Karaboudjan SS. Di atas kapal, Tintin melarikan diri dan memenuhi kapten nominal kapal, Haddock. Haddock telah dibekalkandengan wiski oleh Allan pasangan pertama, yang bekerja untuk Sakharine, dankapten selama-lamanya mabuk, dan tidak tahu apa yang berlaku di atas kapal itu.Tintin dan Haddock (dan Snowy) akhirnya melarikan diri dari Karaboudjan dalambot penyelamat. Sakharine menghantar pesawat laut untuk mencari mereka, tetapiTintin mampu untuk menangkap kapal terbang, dan terbang ke arah (rekaan)Maghribi pelabuhan Bagghar, tetapi mereka berlanggar di padang pasir.

Mengalami dehidrasi pada musim panas ini, dan mengalami kekurangan alkohol secara tiba-tiba, Haddock hallucinates, dan mula ingat cerita-cerita tentang nenek moyang, Sir Francis Haddock, yang merupakan kapten Unicorn yang padaabad ke-17. Kapal sarat harta-Sir Francis 'telah diserang oleh kapal lanun, yangdipimpin oleh bertopeng Red Rackham, dan, selepas pertempuran sengit danpenyerahan akhirnya, Sir Francis memilih untuk menenggelamkan Unicorn, dansebahagian besar daripada harta, dan bukannya membenarkan ia jatuh ke tanganRackham. Ia transpires bahawa terdapat tiga model Unicorn, masing-masing yang mengandungi tatal. Bersama-sama, skrol akan mendedahkan lokasi Unicorn yang tenggelam, dan harta.

Dalam Bagghar, Tintin dan Kapten mengetahui bahawa kapal model ketiga dalammilikan Salaad Ben Omar kaya, tetapi ia adalah bersalut dalam kes paparan kacakalis peluru. Pelan Sakharine ke peringkat konsert yang melibatkan terkenal divaBianca Walter Landesman, "bulbul Milanese", yang menembusi nyanyian suaraakan dapat memecahkan mana-mana kaca, yang membolehkan menjaja terlatihSakharine terbang dan mencuri skrol ketiga. Selepas mengejar ke pelabuhan,diteruskan oleh Tintin dan Haddock, Sakharine akhirnya terlepas dengan semuaskrol tiga. Tintin mengejar dia kembali ke Eropah dan mengatur sambutan tetamupolis untuknya di bahagian sebelah dermaga. Haddock dan Sakharine, yangditurunkan kepada keturunan Red Rackham, memainkan semula pedangperjuangan swashbuckling nenek moyang mereka, dengan menggunakan krenbahagian sebelah dermaga, dan Haddock akhirnya menang.

Dengan tiga lembaran dalam milik mereka, Tintin dan Haddock mendapati bahawa lokasi yang ditunjukkan Marlinspike Hall, dan bahawa dewan telah dibinapada asalnya oleh Sir Francis Haddock. Di sana, di bilik bawah tanah, mereka mendapati sebahagian daripada harta, dan petunjuk ke lokasi Unicorn tenggelam.

KAMI
Macamane kami boleh nak tonton cerita ini. Ia bermula dari trailernya yang membuatkan kami ingin menontonnya. Sebuah cerita animasi yang dari amat memuaskan. Dari segi jalan cerita dan grafiknya. Kami boleh dikatakan menantikan babak ke babak apa yang terjadi. Dari seorang penyiasat pensendirian yang muda dan amat dahagakan advantures dan yang comelnya partnernya anjing yang gebu Snow. 

Ketika kami tonton filem ini, kami dapati yang datang menonton filem ini adalah dari kalangan warga asing iaitu Mat Salleh. eh.... bukan dari golongan muda tau, tapi yang dah berusia.  

Filem ini patut di tonton oleh semua golongan. Ia membuatkan kita ingin menjadi seorang penyiasat apabila menontonnya. Wah lepas ini bolehlah cuba-cuba jadi spy siapa yang buntingkan kucing kami Manis. Jangan lupa tonton cerita yang penuh animasi dan imaginasi ini.  Kalau nak tonton paling best tonton 3D tau. Baru best!

        BINTANG
Photobucket

Tiada ulasan:

Catat Komen