TEMAN

Sabtu, 7 Julai 2012

SENARAI MEMBELI BELAH?Guna cara Senarai Membeli belah
Anda perlu untuk membuat senarai membeli-belah menjelang masa dan menentukan melekat kepada mereka tidak kira apa, ini akan membantu anda untuk terus di landasan yang betul di samping memastikan bahawa anda mendapat apa yang anda perlu.

senarai membeli-belah
Menggunakan senarai untuk menetapkan keutamaan anda
Perlu diingat semasa membuat senarai 'membeli-belah anda, apa yang anda perlu mempunyai dahulu. Menjaga 'anda perlu pertama dan jika ada cukup ditinggalkan, anda boleh mendapatkan beberapa mahu.

Hanya pastikan untuk memberikan beberapa kelonggaran dalam bajet anda sekalipun, jika ia terlalu tegar, maka anda tidak akan menjadi seperti yang cenderung untuk mengikutinya.

Menetapkan had ke atas berapa banyak yang anda akan menghabiskan
Anda juga perlu menetapkan satu jumlah bagi 'runcit bajet anda terlebih dahulu untuk pergi ke kedai, kerana ia mudah untuk menghabiskan terlalu banyak jika anda tidak. Jadi jika anda menetapkan had terlebih dahulu, anda tidak akan menjadi seperti yang mungkin untuk berbelanja.

Senarai 'anda akan membantu anda untuk tinggal dianjurkan
Jika anda akan menyimpan notepad kepada, atau lebih baik, salah satu daripada mereka senarai membeli-belah magnet yang dibuat hanya untuk melekat pada peti sejuk anda, anda boleh menulis perkara seperti anda menjalankan daripada mereka.

Ini akan menjimatkan anda perlu cuba untuk ingat semua yang apabila ia tiba masa untuk pergi ke kedai, ditambah apabila anda berfikir sesuatu tambahan atau yang berlainan bagi barangan runcit minggu, jika anda menulis ke bawah, anda mempunyai!

Senarai akan memberikan anda lebih kawalan ke atas bajet anda '
Anda boleh mengawal bajet 'anda dan tetap fokus pada apa yang anda perlu lakukan semasa membeli-belah dengan senarai.

Ia akan membuat anda menuju ke arah yang betul, melakukan apa yang anda mahu capai, memastikan kos 'anda sementara mendapat apa yang anda perlukan pada masa yang sama.

Sungguh mengagumkan bagaimana anda boleh mengesan dan mengawal perbelanjaan anda dengan senarai. Dan ia merupakan satu perasaan yang baik untuk tahu bahawa anda telah menghabiskan wang anda cara yang anda mahu dan perlu. Plus ada bonus menyimpan wang dengan tidak berbelanja pada perkara yang tidak diperlukan atau pembelian berasaskan gerak hati.Photobucket

2 ulasan:

 1. tak pnah senarai pong bila shoping barang dapor..
  kadang2 sampai xpired dah barang2 lam almari

  BalasPadam
  Balasan
  1. SAYA PON SAMA JUGA... SEDANG BELAJAR BUAT SENARAI BARANG SEBELUM MEMBELI

   Padam