TEMAN

Jumaat, 28 Disember 2012

CZ12 : TAK TERKELIP KELIP MATA MENONTONNYA.


Pengarah :
 Jackie Chan
Penerbit: 
Jackie Chan, Stanley Tong, Barbie Tung
Skrip : 
Jackie Chan
Pelakon :
 Jackie Chan, Kwon Sang-woo, Liao Fan,Yao Xing Tong, Zhang Lan Xin, Laura WeissbeckerFuhhhhh memang best!!!! Rugi kalau tak tonton. Layan ceritanya. 
Pembukaan babak movie  yang menarik. 
Sebelum tonton movie ni, tak faham apa maksud CZ12. Rupa-rupanya maksudnya Zodiak Cina yang terdiri dari 12 jenis haiwan yang mewakili kalendar Cina setiap bulan. 


Jackie Chan peranannya sebagai pengembara dan pemburu harta Asian Hawk, yang sedang mencari untuk menghantar pulang dua belas ketua gangsa haiwan Zodiac Cina yang telah dirompak dari Old Summer Palace di Perang Candu Kedua. Filem ini bermula dengan seorang lelaki memberitahu kisah Summer Palace Lama dan bagaimana ia telah dirompak dalam tahun 1700 oleh British.

Di mana kepala gangsa adalah kira-kira untuk akan dilelong untuk lebih satu juta euro setiap. Sementara itu di sebuah pangkalan tentera di sesuatu tempat, seorang lelaki yang tidak diketahui (Jackie Chan) dengan saman khusus roller skate / pek datang dan mencuri harta dari pangkal. Askar yang menjaga asas cuba untuk menghentikan dia dengan jalan-perangkap dan sekatan jalan raya dengan askar pelbagai yang dilengkapi dengan AK47s. Roller lelaki skated menguruskan untuk mengelakkan semua perangkap dan askar dan melarikan diri dengan roller-skating paip saliran dan melompat ke pemain pancung dalam proses. Kemudian, beliau melawat seorang lelaki bernama Profesor Guan dan mengimbas Zodiac gangsa haiwan pelbagai kepala menggunakan sarung tangan plastik khas supaya organisasi rahsia beliau boleh menyalin satu model yang amat realistik daripada mereka. Selepas imbasan, dia pergi ke Paris untuk mencari seorang wanita yang bernama Coco yang kini sedang menjerit pada teman lelakinya yang dia telah berpecah dengan. 

Selebihnya pergi ke panggung :) Yang pasti memang best, memang tak rugi. Lagipon ini adalah filem aksi terakhir oleh Jackie Chan oleh kerana usianya sudah 58 tahun. 


Saya suka babak ni. 

Zodiak suami saya

Zodiak Saya


Photobucket

Tiada ulasan:

Catat Komen